Menu
Głodomorek / Smacznie i z pasją
Głodomorek / Smacznie i z pasją

Kategoria: Rodzaje miodów

Miód manuka - glodomorek.com.pl

Miód manuka – jakie ma właściwości? Jak go jeść?

Napisano dnia 16 stycznia 2020

Miód manuka, podobnie jak inne miody, zawiera wiele cennych dla naszego organizmu substancji. Wyróżnia go jednak znacznie większa zawartość składnika aktywnego kryjącego się pod nazwą methylglyoxal, które częściej określa się mianem MGO. Czym jest methylglyoxal? Dlaczego związek ten sprawia, że miód manuka jest wyjątkowy? Jakie są właściwości i zastosowania miodu manuka? Czytajcie dalej.

©2021 Głodomorek / Smacznie i z pasją | Powered by SuperbThemes & WordPress
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda